Karitsoja syntyy tilallamme pääasiassa keväisin. Uuhet karitsoineen saavat laiduntaa perinnebiotoopilla ja suojavyöhykkeillä keväästä syksyyn, kunnes osa karitsoista lähtee teuraaksi. Karitsanliha myydään osittain valmiina elintarvikkeina Kantolan luonto-ja erämatkailutilalla pidettävissä tilaisuuksissa. Tarjolla on tällöin mm. yrttistä lammasbratwurstia, kreikkalaistyylistä zorbasmakkaraa, savusaunassa palvattua nyhtölammasta juuresranuilla, palvisalaattia ja karitsasta valmistettua kebabbia.
Lammasta on saatavana myös perinteisesti suoraan tilalta arvopaloina ennakkovarauksiin perustuen.
Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin! Sovimme toimitusajan heti, kun aikataulu on selvillä. Teurasruuhkasta johtuen aikataulu voi joskus venyä meistä riippumattomista syistä. Tilauksen voi tehdä tästä. Kirjoita tilauksesi lomakkeen viestikenttään.
Suomalainen karitsanliha on laadukasta lähiruokaa.
Kainuun harmaksen liha on hienosyistä, mietoa ja vähärasvaista. Suuri osa harmaksen rasvasta on nk. sisäelinrasvaa, joka ei ole marmoroitunut lihaan.
Se on helppo poistaa tarvittaessa lihan päältä.
Liha maustuu loistavasti valkosipulin ja erilaisten yrttien, kuten mintun, timjamin ja rosmariinin kanssa. Ja ruokajuomaksi sopii punaviini…
Luotamme lähiruoan voimaan, luotathan sinäkin?